ul. Żółkiewskiego 15, 87-100 Toruń

śr: 09:00 - 21:00; Najbliższa niedziela (11.12): handlowa

English Українська

Dane osobowe

POLITYKA PRYWATNOŚCI STRONY

ATRIUM COPERNICUS

 

Informacja o Administratorach

Administratorem danych osobowych użytkowników strony jest Atrium Copernicus sp. z o. o. z siedzibą przy ul. Ostrobramskiej 75c, 04-175 Warszawa (zwana dalej „Atrium”).
Z administratorem można się skontaktować poprzez e-mail: dpo-pl@aere.com

Osoba kontaktująca się z administratorem

Jeśli używasz formularza kontaktowego to dane osobowe będą przetwarzane w celu zarejestrowania i udzielenia odpowiedzi w kwestii, której się kontaktujesz co stanowi prawnie uzasadniony interes administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Dane osobowe będą przetwarzane do momentu całkowitego
zakończenia postępowania związanego z otrzymanym zapytaniem lub do wniesienia sprzeciwu

Dostęp do danych osobowych mogą mieć podmioty dostarczające nam narzędzia i systemy IT, firmy doradcze oraz podmioty z grupy Atrium.

Osoba zgłaszająca roszczenie lub wobec, której administrator może mieć roszczenie

Jeśli masz jakiekolwiek roszczenie lub jeśli Atrium będzie miało roszczenie wobec Ciebie to dane osobowe będą przetwarzane w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami co stanowi prawnie uzasadniony interes administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Jeśli dane osobowe niezbędne do dochodzenia roszczenia (np. adres, NIP, numer PESEL, adres IP itp.) są pozyskane ze źródła trzeciego to będą to: urzędy, sądy, firmy windykacyjne lub detektywistyczne oraz inne otwarte źródła informacji.

Dane osobowe będą przetwarzane do momentu prawomocnego i całkowitego
zakończenia postępowania oraz wyegzekwowania roszczenia lub obrony przed roszczeniem.

Dostęp do danych osobowych mogą mieć podmioty dostarczające nam narzędzia i systemy IT, firmy doradcze w tym kancelarie, firmy windykacyjne, detektywistyczne oraz podmioty z grupy Atrium.

Osoba składająca żądanie na podstawie RODO

Jeśli złożysz żądanie w oparciu o przepisy RODO to dane osobowe będą przetwarzane w celu zarejestrowania i analizy żądania oraz udzielenia na nie odpowiedzi (art. 6 ust. 1 lit. c RODO) gdyż jest to niezbędne do spełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak podania danych może skutkować brakiem udzielenia odpowiedzi ze względu na brak możliwości jednoznacznej identyfikacji.

Dane osobowe będą przetwarzane do momentu przedawnienia roszczeń.

Dostęp do danych osobowych mogą mieć podmioty dostarczające nam narzędzia i systemy IT, firmy doradcze w tym kancelarie oraz podmioty z grupy Atrium.

Użytkownik strony

Jeśli jesteś użytkownikiem strony i nie podajesz żadnych swoich danych osobowych to prawdopodobnie nie będziemy przetwarzać Twoich danych osobowych.

Jeśli jednak jesteś użytkownikiem strony i wyrazisz zgodę na analityczne cookie  Twoje dane osobowe będą przetwarzane w celu analitycznym tj. śledzenie ruch na stronie internetowej, analizowania skąd trafiłeś czy jak wydajne są reklamy, co stanowi prawnie uzasadniony interes administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO);

Podanie danych osobowych i wyrażenie zgody jest dobrowolne.

Dane osobowe będą przetwarzane do momentu wniesienia sprzeciwu lub wycofania zgody z prawa telekomunikacyjnego.

Dostęp do danych osobowych mogą mieć podmioty dostarczające nam narzędzia i systemy IT, w szczególności dostawcy cookie, firmy doradcze i marketingowe oraz podmioty z grupy Atrium.

Transfer danych do kraju trzeciego

W zakresie korzystania z narzędzi analitycznych typu cookie może dochodzi do transferu danych do kraju trzeciego. Dostawcy takich narzędzi stosują w celu transferu danych standardowe klauzule umowne. Więcej o przetwarzaniu danych osobowych przez Google i odpowiednich zabezpieczeniach znajduje się w linku: https://business.safety.google/adsprocessorterms/

Atrium korzysta z Google Analytycs do analizowania i śledzenia ruchu na stronie internetowej. Więcej informacji jak działa Google Analytycs w linku: https://support.google.com/analytics/answer/6004245

Prawa osób, których dane dotyczą

W związku z przetwarzaniem danych osobowych, każda osoba, której dane są przetwarzane ma prawo żądania dostępu do nich, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, jak również wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych.

W każdym czasie można również cofnąć udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli taka zgoda była udzielona. Wycofanie zgody nie działa wstecz.

Przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Profilowanie

Dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji w tym profilowaniu.

 

POLITYKA COOKIE ATRIUM COPERNICUS

 

Cookie to pliki tekstowe przechowywane na Twoim urządzeniu (np. komputerze). Są przechowywane przez przeglądarkę internetową w związku z odwiedzaniem przez Ciebie poszczególnych stron internetowych. Następnie strony internetowe mogą pobierać zawartość zapisanego pliku. Dzięki temu mogą wiedzieć, które strony odwiedziłeś wcześniej, czy używałeś określonego formularzu, lub czy jesteś zalogowany. Niektóre cookie są niezbędne do prawidłowego działania strony internetowej, a inne fakultatywne.

Cookie można podzielić ze względu na termin ważności:

Sesyjne cookie – są ważne przez czas trwania wizyty (sesji) i chwilę po jej opuszczeniu. Pomagają w odpowiednim funkcjonowania serwisu internetowego.

Trwałe cookie – ważne nawet do kilku lat. Służą w celach marketingowych, do zapamiętania konfiguracji strony czy do logowania.

Rodzaje cookie

Funkcjonalne – bez nich witryna nie będzie działać poprawnie. Te cookie zapamiętują wprowadzone przez Ciebie dane lub opcje (takie jak nazwa użytkownika, wybrane funkcje lub układ strony), dzięki czemu przeglądanie stron internetowych jest przyjemniejsze i oszczędza czas.

Analityczne – pozwalają śledzić ruch w witrynie i korzystać z różnych funkcji. Za pomocą tych cookie zbieramy i przetwarzamy głównie dane statystyczne.

Śledzące i marketingowe – pomagają dostosować reklamy i oferty oraz dotrzeć z nimi w przestrzeni reklamowej na innych stronach internetowych.

Cookie podmiotów trzecich – Te cookie są zarządzane przez osoby trzecie i nie mamy do nich dostępu (np. w celach reklamowych lub analitycznych).

 

Spis cookie

Nazwa cookieFunkcjaDostawcaCzas życia
_gaSłuży do rozróżniania użytkowników.Google2 lata
_ga_<container-id>Służy do utrwalania stanu sesji.Google2 lata
pll_languageDo przechowywania ustawień językowych.WP SYNTEXDo ustalenia
_gcl_auAnalytics, AdvertisingGoogle90 days

 

 

Wyłącznie cookies

Cookie możesz usunąć lub odrzucić, wybierając odpowiednie ustawienia w przeglądarce.

Google Chrome:

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

Firefox:

https://support.mozilla.org/en-US/kb/clear-cookies-and-site-data-firefox

Edge (Internet Explorer):

https://support.microsoft.com/pl-pl/microsoft-edge/usuwanie-plik%C3%B3w-cookie-w-przegl%C4%85darce-microsoft-edge-63947406-40ac-c3b8-57b9-2a946a29ae09

Safari:

http://help.apple.com/safari/mac/8.0/#/sfri11471

 

Informacja o Administratorze danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.